praatje week 5-2016

Hallo allemaal Berend Jan gaat even weer een stukje schrijven voor jullie. Nee dit keer weinig over vissen gewoon omdat ik praktisch de hele week thuis ben geweest door de moeilijke situatie met mijn schoonmoeder. Dus er zijn nu even belangrijkere dingen dan vissen. Moeder leeft nog steeds maar het zag er vanmorgen wel heel erg somber uit. Dit kan haast niet lang zo doorgaan. Het put iedereen uit dat zal duidelijk zijn we lopen allemaal zo`n beetje op onze laatste benen als je begrijpt wat ik bedoel. Alle nachten er een keer of drie uit om haar te drinken geven is niet niks. Nu is mijn vrouw ook nog ziek en dan wordt het nog lastiger. Gelukkig heeft ze geen pijn maar om zo oud te worden is nou niet bepaald leuk. Ze is finaal uitgeleefd dat is duidelijk maar zolang als zij goed blijft drinken kan het nog wel even duren voor het einde er is. Tussen alle beslommeringen door ben ik nog druk in de weer met allerlei zaken voor de hengelsport. Ik heb nu de tijd om alles een beetje goed te regelen maar soms ook helemaal geen zin omdat ik er met mijn kop niet bij ben. Het enige wat ik probeer bij te houden op het ogenblik is de sportschool en dat lukt aardig. Tot mijn grote verbazing kreeg ik deze week van mijn nichtje uit Vriezenveen een uitnodiging om een keer te komen spinnen in Almelo. Woensdagavond ben ik daar een uurtje naar toe geweest en het was onvergetelijk. Zij vond het prachtig dat ik bij haar kwam spinnen. Het overdonderde mij allemaal wel een beetje want ik werd voorgesteld en er werden foto`s gemaakt. Ik was er werkelijk beduusd van. Ik had nooit gedacht dat het zoveel teweeg zou brengen. Omdat haar vader en moeder niet meer leven zie je elkaar haast niet meer en nu ineens wel op dit moment. We hebben er allemaal van genoten en na afloop nog even gezellig bijgekletst. Erna het was geweldig ook voor mij hartstikke bedankt. Nu komt zij binnenkort een keer naar Hardenberg om samen met Rianne Lenters een les te verzorgen. Dat wordt vast weer bere gezellig. Ja en dan heb ik nog een aangetrouwde nicht die spinningles geeft in Vriezenveen daar heb ik nu ook een uitnodiging van dus daar ga ik binnenkort als het even kan ook een keer naar toe. Zo zie je maar dat iets zo maar vanuit het niets kan gaan gebeuren. Ik ben er blij mee en zij natuurlijk ook. De contacten zijn er weer en dat geeft nieuwe energie en die kan ik op het ogenblik best gebruiken. Voor mijn vrouw is het natuurlijk ook zwaar allemaal want als je enigst kind bent valt straks natuurlijk alles weg en ben je op elkaar aangewezen. Als moeder er niet meer is zal het eerst wel heel erg wennen worden want ons hele leven was er op ingesteld. Vandaag is onze zoon met vrouw en kinderen bij ons geweest om min of meer afscheid van moeder te nemen. Nu kan het nog tenminste. Vandaag tussen de regels door ook nog een beetje voetbal gekeken. Twente begint steeds beter te draaien, ik hoop dat Ziyech blijft. Het betere spel tekende zich al even af vond ik. Ook Heracles blijft het verrassend goed doen evenals PEC Zwolle al gingen die tegen Groningen lelijk de mist in. Nu maar afwachten wat de komende week ons zal brengen.
Ik vrees niet al te veel goeds maar je weet het maar nooit. Tot volgende week