praatje week 4-2016

 

 

 

 

Hallo beste volgers. Het is zondagavond en weer tijd om iets van mij te laten horen. Echt goed nieuws heb ik niet te melden. Mijn schoonmoeder leeft nog steeds dat is natuurlijk heel positief. Vorige week leek het alsof het heel snel gebeurd zou zijn, maar wonder boven wonder knapt ze ook nog weer wat op. Niet dat het nu weer hosanna gaat maar het ziet er weer wat beter uit. Volgens de dokter mankeert haar lichamelijk niets en zo lang ze goed blijft drinken kan het nog wel een poosje duren voor er een eind aan komt.Ik neem aan dat dat toch wel binnenkort zal zijn maar ze heeft ons al vaker voor verrassingen geplaatst. Moeilijk is het natuurlijk allemaal wel en je loopt voortdurend op je tenen. Ze kan zelf geen eten en drinken pakken dus gaan we er s`nachts geregeld uit en als ze dan wakker is geven we haar even drinken of dekken haar weer even goed toe. Soms doet een praatje wonderen. We doen er met zijn tweeen alles aan, meer kunnen we niet doen.
Gelukkig krijgen we veel hulp en dat geeft een prima gevoel. Soms lijkt het wel of je alle bagger tegelijk over je heen krijgt want nu is een familie lid van mijn vrouw ook nog vrij plotseling overleden. Dus moesten we gisteren morgen weer naar een begrafenis en alles bij elkaar opgeteld is het soms wel moeilijk. We zullen ons er wel weer door heen slaan, hopelijk komen we dan weer een beetje tot rust. Door de omstandigheden zijn we vrijwel constant thuis natuurlijk en is er weinig afleiding. Ik ben veel bezig geweest met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen dat is dan wel weer een voordeel. Maar ja na een hele dag achter de computer ben ik dat ding ook wel weer meer dan zat. De openwedstrijden staan inmiddels weer op de diverse wedstrijdkalenders en de eerste aanmeldingen zijn al weer binnen. Donderdagavond heb ik mij nog even een uurtje vrij kunnen maken om de prijsuitreiking van de wintercompetitie van Rix Hengelsport te doen. Ja dat is dan weer even een beetje lekkere ontspanning, je kunt weer even je zinnen verzetten. Ik heb dit jaar een kampioen mogen huldigen die wat mij betreft zijn weerga niet kent. Kampioen is namelijk Herman Spijker geworden, ik mag wel zeggen dat het een vriend van mij is, Herman heeft een ongelooflijk goede serie gevist. Van de acht wedstrijden wist hij er liefst zes te winnen, de beide andere wedstrijden pakte hij een tweede en derde plaats. Hoe hij het flikt is mij ook niet duidelijk maar hij vangt altijd op tijd of veel vis of grote vis.
Van hem kan ik nog wel het een en ander leren. Het was er even heel gezellig in de winkel het leek wel of iedereen de slechte vangsten al weer vergeten was. Ook de komende week zal ik wel weer veel thuis te vinden zijn gezien de situatie. Nou ik kan nog wel even verder met de voorbereidingen. Och ik heb eigenlijk meer dan genoeg te doen maar het is niet zo mijn ding om de hele dag bij de deur te hangen. Het moet maar, geregeld even naar de sportschool zorgt nog wel lekker voor wat afleiding. Die afleiding heeft natuurlijk ook mijn vrouw nodig want die krijgt ook heel wat voor zijn kiezen. Ook heb ik deze week nog twee vergaderingen waar ik naar toe moet als de situatie het tenminste toelaat. We kunnen niet anders dan rustig afwachten hoe een en ander zich ontwikkeld. Tot volgende week.