praatje week 3-2016

Het is zondagavond en tijd om een stukje te schrijven. Veel valt er niet te vertellen want we hebben vrijwel de gehele week thuis gezeten omdat het niet goed gaat met mijn schoonmoeder. Vanaf vorige week zondag komt zij niet meer van het bed af. Alles wijst er op dat het nu toch echt binnenkort is afgelopen. Aan de ene kant kun je er wel vrede mee hebben natuurlijk want wie wordt er nu honderd jaar. Het is de meeste mensen niet gegeven. Maar we realiseren ons ook wel weer dat het ook voor ons een hele verandering zal zijn als ze er niet meer is. Nu hebben we alle twee onze eigen taak en die valt straks voor een groot gedeelte weg.. Aan de ene kant veel meer vrijheid waar we beiden naar hunkeren maar aan de andere kant een groot gemis na al die jaren van intensieve zorg. Voor mij wordt het denk ik nog makkelijker als voor mijn vrouw. Ik heb al veel contacten en dingen waar ik mee bezig ben.dus ik zal me wel vermaken . De verandering is voor mijn vrouw het grootst omdat zij een nieuwe invulling aan haar tijd zal moeten geven. Och we zullen het ook wel weer redden,maar het zal zeker heel erg wennen zijn. We hopen maar dat de laatste fase voor moeder niet al te zwaar zal zijn. We zullen onze weg wel weer vinden. Ik ben van de week veel bezig geweest met de computer eerst zorgen dat de programma`s voor 2016 in orde werden gemaakt. Dan de vergunningen aanvragen. Het voordeel is dat ik straks mooi op tijd de boel in orde heb. Het lijkt dat het in de winter rustig is maar de kenners weten wel beter. Voorbereiden van het nieuwe seizoen kost ook heel veel tijd en hoofdbrekens Bovendien ben ik niet iemand die de hele dag graag thuis zit. Daar heb ik grote moeite mee. Altijd al gehad, ik moet blijkbaar iets te doen hebben. Donderdagavond ben ik met Ep Lip naar een lezing in natuuractiviteitencentrum De Koppel geweest van Johan Poffers over Ruimte voor de rivier en dan met name rond Hardenberg. Johan vertelde met verve over zijn droom hoe de rivier er uit zou moeten zien. Dat zijn droom niet de onze is is al veel langer duidelijk. Maar goed iedereen mag er het zijne van vinden. We zijn het lang niet altijd met hem eens, maar aan de andere kant heb ik er ook wel weer waardering voor. Een paar van zulke fanatieke pleiters zouden ons ook goed uitkomen bij de hengelsport. Veel nieuws had hij nou ook weer niet te vertellen het meeste was al bij ons bekend. Duidelijk is dat de hengelsport behoorlijk onder druk staat en dat er met name van onze kant ook actie moet worden ondernomen. Zaterdagmiddag hadden we voor de eerste keer in de geschiedenis van de Dobber een nieuwjaarsreceptie in het clubhuis.
Het was erg gezellig. Onder het genot van een hapje en drankje werd er even lekker bijgekletst en een toost uitgebracht op het nieuwe jaar. Het is wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar. Dinsdagavond hebben we bestuursvergadering en de rest van de week zal ik wel thuis zijn. Ik ben bang dat het geen echt leuke week wordt. Tot volgende week.