1e dobberpraatje 2016 door mister dobber

Het is zondagmiddag en ik ga maar weer iets voor jullie schrijven. Je moet tenslotte toch iets doen. Het is ongelooflijk stil hier in huis en dat komt mede omdat mijn vrouw op de bank ligt te slapen. Zij is al een paar dagen niet fit en heeft behoefte aan rust.Logisch ook wel omdat zij toch in grote lijnen opdraait voor de verzorging van mijn schoonmoeder. Die vraagt logischerwijs eerder naar haar dochter dan naar mij. Nu ben ik dan maar wat meer de mantelzorger, niet erg hoor ik kan ook nog wel eens iets anders ondernemen. Voor mijn vrouw is dat een stuk lastiger want het is wel behoorlijk intensief allemaal. Ik heb veel waardering voor haar dat ze het allemaal op kan brengen want het is niet niks natuurlijk. De kinderen en kleinkinderen zijn er nog niet geweest maar ja die hebben ook zo hun eigen wereldje natuurlijk. Ze zullen vanzelf wel een keer aan komen waaien denk ik. Van de week veel naar darten gekeken natuurlijk. Er waren een aantal leuke potjes bij maar gisteravond ging het helemaal mis. Jammer winnen is mooi, maar er is altijd een verliezer. Inmiddels is het al weer drie januari en is het nieuwe jaar al weer begonnen. Ik ben benieuwd wat het nieuwe jaar ons zal brengen. Ik hoop dat de situatie weer wat normaler en rustiger wordt in de wereld. Door de hele situatie was het hier wel heel erg rustig dit jaar. Ik heb woensdag iets gedaan dat ik in heel mijn leven nog niet eerder gedaan heb namelijk grasmaaien. Natuurlijk heb ik wel veel vaker gras gemaaid maar nog nooit op de dag voor oudejaarsdag. Wat een raar weertje toch. Ik ben vorige week dinsdag nog met een vriend wezen vissen in het Stieltjeskanaal in Coevorden. Ook toen leek het wel voorjaar. we hebben daar heel behoorlijk gevangen en konden even lekker bijpraten natuurlijk. Oudejaarsdag ben ik na de middag naar mijn broer in Gramsbergen geweest. Eerder waren we elk jaar op oudejaarsdag bij elkaar maar door allerlei omstandigheden kwam het er de laatste jaren nooit meer van. We hebben nog weer even ouderwets bij kunnen praten onder het genot van een hapje en drankje. Van zulke dingen kan ik wel genieten. Voor de rest waren het dit jaar geen echt leuke feestdagen als dan ook je vrouw niet fit is valt er helemaal weinig te beleven. We hebben wel het oude jaar uitgezeten en om twaalf uur naar het vuurwerk gekeken. Ik kreeg nog een sms je of ik zin had om vandaag mee te gaan vissen in De Poele maar daar heb ik maar vanaf gezien. Achteraf ben ik er blij om want het is wel baggerweer vandaag. De komende week maar eens even kijken of er dan nog een mogelijkheid is om te vissen. Volgende week zaterdag hebben we de laatste wedstrijd van de wintercompetitie en dan moeten we weer aan de bak. Meer nieuws heb ik op dit ogenblik niet meer dus stop ik er maar mee en ik ga een lekker bakkie koffie drinken. Proost.