wekelijks praatje week 50

Het is zondagavond en tijd om een stukje te schrijven over mijn belevenissen van deze week.Vorige week had ik u al gemeld dat ik maandagavond naar Raalte moest naar een infoavond over alle veranderingen die plaats gaan vinden langs de Overijsselse Vecht. Maarten Pouwel van de provincie Overijssel was daar om tekst en uitleg te geven over het nieuwe project langs de Vecht van Hardenberg tot Junne. In dit traject liggen twee wedstrijd locaties van ons en die zijn voor ons natuurlijk erg belangrijk. Dertien partners werken in dit project samen en u raad het al daar is Sportvisserij Oost Nederland niet bij. Op mijn vraag waarom een organisatie van 70.000 leden er niet bij betrokken wordt kwam eigenlijk geen duidelijk antwoord. Ik heb gezegd dat ik het eigenlijk beschamend vond dat we er niet bij betrokken zijn. Er is denk ik gewoon niet stilgestaan bij de functie van de hengelsport en het maatschappelijke belang er van. Diep treurig natuurlijk als je weet dat veel kleine groepen er wel bij betrokken zijn.
Maarten liet bij de presentatie veel foto`s zien van de Vecht en aan het eind stond en ,,Waar zijn de vissers". Ja dat is de cruciale vraag waar zijn de vissers. Ik heb opgemerkt dat men de hengelsport helemaal niet zo belangrijk vindt anders hadden ze wel bij de partners gestaan toch. Ik denk dat ik wel weet waarom de hengelsport niet uitgenodigd was. Men wil het gewoon niet toegeven maar ik denk dat hengelsport niet zo goed in hun plaatje past want vissers hebben heel andere wensen dan natuur en milieu e.d. groeperingen. Met hengelsport scoor je niet zo goed. Wel met een wildwaterbaan waar nauwelijks gebruik van wordt gemaakt als je het vergelijkt met de hengelsport. De wildwaterbaan en het Vechtpark zijn echte prestige objecten en daarmee scoort het waterschap de gemeente en de provincie dan mag het wel wat kosten natuurlijk. Er is echter nog hoop want vanaf nu horen we er wel bij, Goed dat we ons dus hebben laten horen. Wat het op gaat leveren moeten we nog maar afwachten.Hopelijk komen ze toch tot de conclusie dat er wat voor de hengelsport gedaan moet worden. We geven niet op dat staat vast. Dinsdagavond hebben we onze jaarlijkse jaarvergadering gehad. Gelukkig was er heel wat belangstelling van de leden voor deze vergadering. De hengelsport leeft dus toch nog, gelukkig maar. De rest van de week ben ik samen met Hendrikus Kampherbeek en Aart Mulder druk in de weer geweest om alle vispassen verzendklaar te krijgen. Het is gelukt 1312 vispassen zijn inmiddels onderweg naar de leden die betaald hebben. Nu de rest nog, wat zou het leuk zijn als iedereen automatisch ging betalen dan waren we er in een klap klaar mee. Nu gaat het tot eind april door voordat de laatsten betaald hebben. Daar heb je heel veel werk mee en de kosten, vooral de portokosten zijn erg hoog. Donderdag hebben wint sinterklaas gevierd met de kleinkinderen we hadden het een week uitgesteld omdat een van de twee ziek was. Hartstikke leuk om te zien hoe die kinderen daarmee bezig zijn. We hebben dan ook een leuke middag gehad. Zaterdag heb ik de zesde wedstrijd van Rix wintercompetitie gevist in het kanaal in Bergentheim. Eindelijk heb ik na drie wedstrijden zonder vis weer wat gevangen een derde plaats was mij deel en dat geeft de burger weer moed om toch maar verder te gaan. Vorige week had ik u gemeld dat Henk Hakkers met hartproblemen was opgenomen in het ziekenhuis hij is daar geweest voor dotteren. Gelukkig gaat het nu weer goed met hem. Tot mijn verbazing deed hij zaterdag al weer gewoon mee alsof er niets gebeurd was. Vandaag heb ik nog een wedstrijdje in de Poele van Rix gevist. Het is niet echt mijn ding, maar ik mag nu eenmaal heel graag vissen. Zo af en toe vang ik een paar karpertjes maar meestal blankvoorn. Er zit daar een fors bestand aan blankvoorn de moeite waard om het eens te proberen.Het was mooi weer en je kon er prima vertoeven. Winnen is voor mij daar denk ik niet weggelegd dan moet ik mij toch echt meer op karper richten en dat ga ik voorlopig nog niet doen. Nu de vispassen weg zijn kan ik weer verder met de tuin want alles is nog niet winter klaar. Tot de volgende week.