wekelijks praatje week 49

Het is zondagavond en tijd om een stukje te schrijven voor mijn trouwe volgers Het was een razend drukke week dit keer. Het lijkt wel of alles in de laatste maand bij elkaar gepropt is. Zeven vergaderingen in een tijdsbestek van veertien dagen is wel erg veel van het goede. Ik baal er dan ook van als een stekker. Een tot twee keer is nog te doen maar dit wordt gewoon vervelend want ik ben ook maar gewoon een vrijwilliger maar dat schijnt men te vergeten. Ik ben deze week naar het kantoor in Raalte gewest voor een info avond over de opzet voor een nieuwe start van de wedstrijden van Sportvisserij Nederland. De titel was: Als team naar de Top De hele topcompetitie en ook daaronder gaat op de schop de komende jaren. Jan van Schendel gaf er tekst en uitleg over alle in en outs van de nieuwe opzet samen met Piette van Hoorn. Het ziet er zeker interessant uit alleen komt zoals gewoonlijk alles weer op het laatste nippertje. Elke vereniging heeft inmiddels zijn programma voor 2016 klaar en nu moet je alles maar weer inpassen. Ik weet zeker dat hierdoor weer verenigingen verstek laten gaan.
Ik heb dan ook gevraagd waarom niet alles in 2016 rustig wordt voorbereid en dan in 2017 starten. Het antwoord was dat er dan weer een jaar verloren zou gaan. Naar mijn idee is dat beter dan alles heel geforceerd neer zetten. Het voort hier veel te ver om alles wat veranderd wordt hier te behandelen. Het is een feit dat we er wel weer aan zullen wennen. Wat een boer niet kent dat vret e niet zegt ze hier in Brucht. Donderdag zijn we naar een infomiddag/avond geweest in Zuna over het recreatief medegebruik van alles wat met waterschap Vechtstromen te maken heeft. Het stamppot buffet was prima der rest moeten we maar afwachten. Het is vaak zo dat ze je het idee geven dat je mee mag denken maar wat er in de praktijk van terecht komt moet je maar afwachten. Ik denk dat ze wat hun het beste past eruit halen en dat ze iedereen iets geven om iedereen maar tevreden te houden.
Zaterdag alweer de 5e wedstrijd van de wintercompetitie gevist in Bergentheim . Het was weer bagger zoals al de hele competitie, slechte vangsten en knetterharde wind maakten dat het geen plezierig vertoeven was aan de water kant. Voor de derde achtereenvolgende keer geen vis gevangen, ik begin te twijfelen of ik het nog wel kan. De sfeer is echter prima bij de wedstrijden.Vrijdag belde Henk Hakkers nog dat hij niet mee kon doen vanwege hartproblemen. Hij was opgenomen in het ziekenhuis en lag klaar voor het dotteren. Dan schrik je weer zeker omdat ik het zelf ook gehad heb. We hopen dat het meevalt. Henk van harte beterschap gewenst namens de collega vissers, we hopen dat je er snel weer bij kunt zijn. Vandaag heb ik meegedaan met een wedstrijd in de Poele en ja hoor ik kan nog steeds vis vangen. Het hield niet over maar het gaf toch weer een goed gevoel. Toen ik weer thuis was heb ik naar Feijnoord-Heracles gekeken.Feijenoord had het knap moeilijk en Heracles heeft met name zich zelf te kort gedaan. Ik kan me echter niet aan de indruk onttrekken dat de topclubs wel bevoordeeld worden als ze thuis spelen. Natuurlijk is het niet goed wat Zomer deed maar het was meer een gevolg van het niet optreden van de scheidsrechter bij eerdere overtredingen tegen hem van Kramer. De eindstand was dan ook heel erg geflatteerd. Als de Almelose club zo blijft voetballen als vandaag komen er vanzelf wel punten bij. Twenthe kreeg ook een punt cadeau maar het was wel een matige vertoning. Als Ziyech geen doelpunt maakt dan zou ik niet weten wie ze moet maken. Er zit totaal geen stootkracht in de voorhoede. Zo kun je wel tot sint juttemis voetballen dan maak je nog geen goal. Morgenavond moet ik weer naar Raalte voor een info avond over de veranderingen aan de Overijsselse Vecht. Daar gaat ook van alles veranderen. Ben benieuwd wat ze daar te vertellen hebben. Dinsdagavond is onze jaarvergadering in ons clubhuis. Ik hoop dat er een beetje belangstelling voor is. De rest van de week zijn we met elkaar druk bezig om de vispassen voor 2016 verzendklaar te krijgen. Zodat iedereen zijn vispas in januari in de bus heeft, althans diegene die betaald heeft. Je ziet wel druk druk. Tot volgende week.