wekelijks praatje mister Dobber week 51

Berend Jan is weer en stukje voor jullie aan het schrijven zodat jullie op de hoogte blijven van het wel en wee in Brucht. Om maar met het slechte nieuws te beginnen. Ik kreeg deze week en mailtje van mijn visvrienden uit Zwolle dat Johan Werink was overleden. Johan ken ik goed van het wedstrijdvissen. een aantal jaren terug heeft hij de Klepperstad viswedstrijd bij ons gewonnen. Hoewel Johan in Zwolle niet in mijn maandagavondploeg viste sprak ik hem wel regelmatig. Triest wordt je als je te horen krijgt dat hij ongeneeslijk ziek was. Hij woonde in Zwolle maar kwam eigenlijk uit Slagharen. Je hoort het heel veel tegenwoordig maar meestal gaat het jou deur voorbij. Toch is het goed om er even bij stil te staan. Het kan jou natuurlijk ook overkomen. Zo ben je weer een bekende uit de visserij kwijt, het is helaas niet anders. Veel sterkte gewenst familie Werink. Vrijdag heb ik met Hendrikus Kampherbeek weer de kertsrollades en de bloemen rond gebracht naar onze sponsors en de grondeigenaren langs de Vecht waar we altijd vissen. We zin erg dankbaar dat we ze hebben en je moet er zuinig op zijn. Het is altijd leuk om ze weer even te ontmoeten en om ze te bedanken. Ze zijn voor onze vereniging onmisbaar. Vrijdagavond ben ik naar de spinning geweest en heb ik daarna naar het voetbal gekeken. Ik heb eigenlijk een beetje medeleiden met Twenthe. Dramatisch beginnen en snel op achterstand maar daarna een hele leuke fase. Na de rust opnieuw dramatisch. Ik kan mij voorstellen dat de supporters er moedeloos van worden. De gemeente houdt de vereniging nu in leven, het is natuurlijk diep droevig dat het zover moest komen. Je kunt je ook afvragen of er zoveel gemeenschapsgeld in een voetbalclub moet worden gestoken. Er zijn natuurlijk nog veel belangrijkere vragen op te lossen dan een voetbalclub redden, hoe belangrijk ook voor Enschede. Ze kunnen weer helemaal onderaan beginnen en dat door wanbeleid van enkele mensen. Na het voetbal heb ik voer klaar gemaakt voor de zevende wedstrijd van de wintercompetitie. Veel gevangen wordt er niet maar je bent ergens aan begonnen en dan moet je het ook afmaken. Twee vissen heb ik gevangen en een zevende plaats was mijn deel dit keer. Zo goed als het laatst in Zwolle ging zo slecht gaat het hier. Negen januari moeten we nog een keer aan de bak en dan is het klaar. Niet dat ik er spijt van heb maar leuk is anders. Ik vraag me wel eens af wie er meer lijd de vis of de visser. Er komen ook wel weer betere tijden dat weet ik zeker. Bovendien zijn er veel belangrijkere zaken in het leven dan een potje vissen, maar ja het kan wel heel leuk zijn natuurlijk. Zaterdagavond zoals gewoonlijk weer de verslagen van het vissen gemaakt en daarna weer voetbal gekeken.Natuurlijk naar Heracles mij geliefde kluppie. Het was geen goede pot voetbal maar wel heel vermakelijk. Mooi dat ze weer gewonnen hebben. Vierde plaats met de winterstop wat een presstatie. Petje af voor de heren.Zondag weer naar de spinning geweest en daarna met John Vasse wezen vissen in het Zwinderse kanaal. Het was weer leuk om even samen te vissen en om je hoofd even helemaal leeg te maken We hebben veel hoofdzakelijk kleine vis gevangen, belangrijker was echter dat we er even tussen uit konden knijpen. Ja en nu zit ik dus dit verhaaltje te schrijven. Het jaar is al weer bijna om, hoe ouder je wordt des te sneller gaat de tijd lijkt het wel. Het wordt een rustige week, een beetje in de tuin werken en alles netjes opruimen tegen de kerstdagen. We zullen wel weer met zijn drieen zijn met de kerst. Iedereen zit bij familie of kennissen maar omdat we mantelzorgers zijn voor mijn schoonmoeder zit dat er niet in. Je hoeft echter geen medelijden te hebben we vermaken ons prima hoor. Bovendien zijn we er aan gewend. Tot slot wil ik iedereen fijne feestdagen en een goed en vooral gezond 2016 wensen. Tot volgende week.