wat schrijft mister dobber (BerendJan) deze week

Het is zondagavond en tijd om mijn wekelijkse verhaaltje te schrijven. Om maar met de deur in huis te vallen ik ben nog steeds niet goed fit. Snip verkouden en hoofdpijn zijn de symptomen. Het kan natuurlijk altijd erger, maar van mij mag het snel over gaan. Opgeven doe ik ook niet snel dus blijf ik maar gewoon door werken zo goed en zo kwaad als het gaat. Afgelopen week veel in de tuin gewerkt. Bomen zijn in de zomer mooi maar in de winter heb je er erg veel werk mee. Wat een bladeren, ik heb al wel ongeveer twintig kruiwagens vol op de mesthoop gegooid. Goed voor de pieren zullen we maar zeggen. Afgelopen dinsdag even wezen vissen in het kanaal in Bergentheim waar zaterdag de wintercompetitie van start gaat. Je kon wel een visje vangen maar dat het super ging kan ik niet zeggen. Toch benieuwd wat het zaterdag zou worden. Vrijdagavond voer klaar maken en de spullen goed voorbereiden. Zaterdag hoefde ik er niet al te vroeg uit gelukkig. Om acht uur samen met Ep Lip het parcours uitgezet en dan op naar de sporthal in Bergentheim voor de loting. Even kennismaken met iedereen al heb ik de meesten al veel vaker gezien. Toch was er een gezonde spanning, waar zou ik komen te zitten. Dat bleek nummer 19 in het B vak te zijn. Op voorhand niet slecht maar je weet het nooit. Na de voorbereiding begon het vissen om 10.15 uur en al snel bleek dat het niet eenvoudig was om een visje te vangen. Vooral de lange stok liet het afweten bij mij en bij mijn buurman. Er was alleen maar kort vis te vangen en dan ook nog erg klein. Maar goed we vissen op gewicht en aantal dan maar proberen om zoveel mogelijk kleine visjes te vangen. Na afloop bleek dat de teller bij mij op 20 stuks bleef steken. Dit was goed voor de zesde plaats in mijn vak. Niet goed en niet slecht, gewoon middenmoot. Toch bleek bij de weging dat er nog wel behoorlijk wat grote vis was gevangen. Alleen niet door mij en mijn buurman. Er zijn een aantal mooie blieken en kneiters van blankvoorn`s gevangen. We kunnen spreken van een geslaagde wedstrijd.
Toen ik thuis kwam heb ik vast het voer gemaakt voor de wedstrijd van zondag in Zwolle. Zo kon ik rustig naar het voetballen kijken. Maar echt genieten was er niet bij. Wat een drama bij Twenthe, ze kunnen wel tot de kerstdagen door voetballen dan maken ze nog geen goal. Alleen Ziyech steekt er met kop en schouders boven uit. Als die ook nog weggaat blijft er niet veel over. Weinig vechtlust en een oud wijven tempo zo speel je nooit een tegenstander stuk. Meer plezier had ik aan PEC-Heracles. Hier wel veel spanning en vechtlust maar ook hier geen goed voetbal. Ja dan ga je met een kater naar bed. Misschien was dat wel de reden dat ik de wekker verkeerd gezet had. Het was de bedoeling om om kwart voor zes op te staan maar toen ik beneden kwam bleek dat het nog maar kwart voor vijf was. Na de boterham heb ik maar verslagen gemaakt van de wedstrijd van gisteren.
Zo heeft elk nadeel zijn voordeel, wie zei dit ook al weer. Om kwart voor zeven dan maar richting Zwolle. Daar aangekomen lag het water er prachtig bij en je zag vis springen en daar wordt ik altijd blij van. Direct bij de eerste inzet verdween de dobber direct onder water en mocht de eerste voorn bij mij tijdelijk in het net bivakkeren. De eerste twee uur werd er werkelijk formidabel gevangen. Allemaal blankvoorn en soms echt bakken van. Ik dacht nog als het zo doorgaat vangen we meer dan tien kilo. Maar zoals zo vaak na een paar uur had de vis ons trucje door en werden de aanbeten steeds schaarser. Bij de weging bleek dat ik 4.806 gr.had gevangen dat bleek goed voor de vierde plaats te zijn. Voor het eerst won iemand met de feeder deze wedstrijd met liefst 8.800 gr. Een leuke morgen en voldaan kon ik weer richting Brucht. Ben nog even langs het kanaal in Brucht gereden om te kijken of er nog vissers waren. Ja hoor twee leden van het Maver-Zamataro team en dus bekenden van mij waren druk in de weer om een hele berg vis te vangen. Prachtige visserij natuurlijk. Thuis was mijn vrouw druk in gesprek met haar vriendin die op zondagmiddag meestal bij ons komt. De hond moest natuurlijk een stukje worst van mij hebben en zo was iedereen weer tevreden. Nog even naar de kraker in Rotterdam gekeken ik ben niet vies van een leuke pot voetbal. Daarna even het nieuws bekeken op de computer. Ik was benieuwd of Rossi ook wereldkampioen geworden was. Helaas niet dus. Wat mij een beetje tegenviel is dat hij zijn collega zo van de motor af kiepert. Dat past toch niet bij zo`n groot sportman als hij. Er kan best een spelletje gespeeld zijn, maar dan nog reageer je niet zo. Voor hetzelfde geld bezorg je een collega ernstig letsel. Eigen schuld dikke bult dus. Woensdag vis ik nog een snertwedstrijd van Adje Daggert, ik krijg altijd een uitnodiging van hem en die sla ik niet over. Tot volgende week.