het wekelijks praatje van mister dobber

Het is weer zo ver om het wekelijkse praatje te schrijven. Het is zondagavond en zoals zo vaak zit ik achter de helse machine om wat voor mijn volgers te schrijven. Er is deze week natuurlijk heel veel gebeurd wat een ieder nog heel lang bij zal blijven.Wat een drama in Parijs en voor het Franse volk. Als je er goed over nadenkt is het toch diep treurig dat zoiets nog in deze tijd gebeurd. Ik wil best bekennen dat ik er knap slecht van geslapen heb. Je beseft heel goed dat het ook hier zo maar kan gebeuren. Ik hoop het natuurlijk niet maar het lijkt een kwestie van tijd dat het ook hier gebeurd. En dat allemaal om het geloof, diep en diep triest natuurlijk. Waarom laten we in vredesnaam niet iedereen in zijn waarde.Wat maakt het nou uit wat je geloofd, het kan toch nooit de bedoeling zijn om anderen van het leven te beroven omdat ze een ander geloof aanhangen. Wat maakt het uit wat je gelooft het gaat er toch om dacht ik hoe je van binnen bent en hoe men zich gedraagt. Als er boven al iemand is dan moet hij dit denk ik wel hoofdschuddend hebben aangezien. Waarom ! Waarom! Het gaat niet eens om het geloof maar om zoveel mogelijk mensen de dood in te jagen. Paniek en angst zaaien en de hele maatschappij ontregelen. Heel triest. Ik ben zo`n beetje de hele week bezig geweest om rond het huis de boel op te ruimen. Wat een bladeren en eikels, niet te krap. Voor donderdag had ik een uitnodiging van Adje Daggert om mee te doen met zijn snertwedstrijd. Het gaat er altijd heel gezellig aan toe. We gingen vissen in het kanaal in Daarlerveen , nou het werd voor mij geen succes. Een stuk of twintig kleine visjes was mijn deel en dat viel behoorlijk tegen. Toch zijn er mensen die tussen de drie en vijf kg vis vangen. Ik zal wel weer iets niet goed gedaan hebben. Wat wel goed was, was natuurlijk de snert dat kan Adje heel goed.
Adje bedankt voor de zeer gezellige dag, ik heb er wel van genoten. Zaterdag hebben we de 2e wedstrijd van Rix wintercompetitie gevist in het kanaal in Bergentheim. Ook hier waren de vangsten matig, gelukkig had iedereen vis. Vrijdagavond voetbal kijken natuurlijk. Ik vond Nederland niet slecht spelen. Er waren en aantal leuke aanvallen en mooi uitgespeelde goals. Alleen maak ik mij zorgen over het gemak waarmee men de goals tegen krijgt. Allemaal veel te onzeker en afwachtend, daar moet nog veel aan gebeuren.Vandaag heb ik de derde wedstrijd in de grachten van Zwolle gevist. Wat een verschrikkelijk bagger weer. Heel veel regen en harde windvlagen speelden ons parten. Het water stond erg hoog in de grachten, het steeg tijdens de wedstrijd nog ruim 20 cm. Bij het uitpakken schrok ik mij al rot. Tot mijn verbijstering had ik mijn leefnet en schepnet nog thuis aan de afrastering hangen. Gelukkig blijkt dat er dan ook nog echte vrienden zijn. Karel Smith is naar huis geweest en heeft de spullen aan mij uitgeleend. Karel bedankt. Ik heb er goed gebruik van gemaakt want ondanks het beroerde weer had ik vis genoeg op mijn voerstek. Al met al toch een fantastische dag gehad met een vangst van 7.308 gr hoofdzakelijk aan blankvoorn. Het leverde de 1e plaats voor mij op en gelijk was ik het baggerweer vergeten. Na afloop de hele prut in de aanhanger geladen en snel terug naar De Krim daar woont mijn zus en die was jarig dus was er wat te vieren. Toch nog een mooi weekend gehad ondanks alle problemen een rotzooi.Zo zie je maar weer als je volhoud komt alles weer op zijn pootjes terecht. Tot volgende week.