mister dobbers praatje week 44

Het is maandagmorgen en tijd voor mijn wekelijkse overpeinzingen. Voor mij was het een week met vallen en opstaan. Ik had het vorige week al gemeld dat ik het erg koud gehad had tijdens het vissen in de haven van Coevorden. Het uiteindelijke resultaat was dat ik de rest van de week ziek zwak en misselijk was. De wc beleefde overuren en dat geeft een heel beroerd gevoel kan ik u melden. Als je dan ook nog enkele vergaderingen hebt valt dat niet altijd mee. Sportvisserij Nederland wil een nieuwe competitie opzetten voor team`s. Wat het precies moet worden is mij ook nog niet duidelijk. Ik dacht altijd dat een korps toch ook een team was. De komende week is er een extra vergadering en dan hoor ik er wel meer van. Misschien kom ik er volgende week wel op terug.Tegen het eind van de week knapte het gelukkig weer wat op en dat kwam goed van pas want ik wilde in het weekend natuurlijk graag vissen. Zaterdag stond de snertwedstrijd op het programma die we samen met onze vrienden uit Coevorden organiseren. Omdat de wedstrijd vanuit café Bolte in Gramsbergen werd georganiseerd werd er gevist in het kanaal Almelo/de Haandrik van Gramsbergen naar de sluis op de Haandrik. Volgens de geruchten werd er slecht gevangen maar je moet toch ergens in de buurt vissen omdat er na afloop bij Bolte gegeten werd. Dus werd er gekozen voor dit traject als het goed uitpakt hoor je na afloop niemand en pakt het slecht uit dan ben je een sukkel. Dat ik een sukkel ben heb ik wel vaker gehoord en daar lig ik niet meer wakker van. Je doet het blijkbaar nooit goed en ondank is werelds loon.
Nou het pakte dus niet goed uit en dat is heel jammer als je er zoveel energie in steekt, maar wat moet je anders. We hebben er alles aan gedaan om er het beste van te maken soms lopen zaken zoals ze lopen. Geen beste vangsten dus, beter gezegd slechte vangsten. Toch valt er ook positief nieuws te melden. iedereen ging mee snert eten en er viel geen woord van kritiek en dat is ook wel eens leuk. Je hebt het gewoon niet in de hand misschien dringt dat ook tot anderen door. Het was er gewoon heel gezellig.
We hebben na afloop afscheid genomen van Gezienus Groote van TOP Coevorden hij stopt na jarenlange trouwe dienst voor zijn vereniging. Hij was voor hun van onschatbare waarde en het zal lastig zijn om eenzelfde persoon te vinden om de vereniging verder te helpen. Aan de andere kant is het ook zo dat je toch eens een keer afscheid zult moeten nemen. Anderen moeten zijn taken maar overnemen. Gezienus bedankt voor de fijne samenwerking in al die jaren. Zaterdagavond voetballen kijken natuurlijk. Heracles blijft het nog steeds goed doen. Voor Twenthe vond ik het wel sneu dat ze het niet vol konden houden. Het spel viel mij zeker niet tegen maar tegen het eind zie je dat de krachten weg vloeien en er fouten worden gemaakten dan kun je er op wachten dat het mis gaat. Ze komen er wel weer bovenop dat weet ik zeker. Het is alleen triest dat het eerst zover moest komen. Zondag moest ik de laatste wedstrijd in Zwolle vissen. Als je er zo goed voorstaat dan verwacht je er ook iets van. Het leek allemaal zo mooi maar het werd voor mij een grote flopper. Er waren twee nieuwe stekken uitgezet vlak naast beide kanten van het bruggetje. En dat was echt een ramp voor diegene die daar moest plaats nemen. Er stond maar 1 meter water en er was geen beet te krijgen. Als je buurman dan wel redelijk vis vangt op ruim twee meter water dan kijk je knarsetandend toe. Laat ik voorop stellen dat ik niemand iets kwalijk neem, men kende de situatie gewoon niet. Ik wil er verder ook niet over klagen want ik weet als geen ander hoe moeilijk het soms is. Het is gebeurd en we gaan over tot de orde van de dag. De organisatie heeft zijn best gedaan, alleen jammer. Er gebeuren ergere dingen in de wereld. Toch was er ook nog een positieve wending. Het bleek dat ik op een gedeelde derde plaats was geëindigd en dat maakte weer dat ik toch met een tevreden gevoel richting Hardenberg kon gaan. Zondagavond lekker naar Max gekeken , nee niet de ouderen omroep, Max Verstappen natuurlijk. Wat een talent en klasse heeft die vent. Ik ben reuze benieuwd waar hij volgend jaar terecht komt. Gelukkig niet verveeld op zondagavond en dus ben ik met een goed gevoel gaan slapen.
Tot de volgende keer.