mister dobber praatje week 42

Het is zondagavond en ik voel mij een beetje teleurgesteld en dan met name over de visserij in dit weekend. Ik kom er straks nog wel even op terug. Dinsdag ben ik met een paar vrienden wezen vissen in de haven in Coevorden achter de Action. Het was echt vreselijk koud , misschien kwam het ook wel omdat ik bezweet van de spinning kwam. Normaal kan ik goed tegen zowel koud als warm weer, maar dit keer viel het bar tegen. Gelukkig hadden we de wind in de rug dat maakte het nog een beetje dragelijk. Bovendien hadden de anderen al heel wat vis gevangen en dan kan ik mij al snel prima vermaken. Over het algemeen was het vrij kleine vis maar er kwamen ook nog enkele brasems boven water. Later op de dag werd het gelukkig iets dragelijker om er te zitten. Over de vangst was ik best te vreden. het was eigenlijk de bedoeling om in het Coevorden/Vechtkanaal te vissen omdat wij daar zaterdag de laatste competitie wedstrijd hadden. Door de harde wind en de kou viel daar al helemaal niet te vissen. Donderdagavond hadden we weer bestuursvergadering en moesten er weer wat knopen doorgehakt worden. de rest van de week heb ik binnen gezeten vanwege de regen en als het droog was ik buiten eikels gezocht. Je snapt het natuurlijk al als er binnen geen eikels zijn dan zoek ik ze wel buiten daar zijn er meer dan genoeg. Ik heb nog wat wedstrijdprogramma`s gemaakt voor volgend jaar want het is zo weer zo ver. Zaterdag dus vissen in het Coevorden Vechtkanaal bij de NAVO in Coevorden. De natuur was een stuk rustiger dan voor in de week. Het leek allemaal zo mooi, lekker rustig en wat minder koud. Helaas was met de wind en de kou de vis ook verdwenen. Zelden hebben we een wedstrijd gevist met zulke slechte vangsten, eens in je leven moet je blijkbaar alles een keer meemaken. Een keer beet in vier uur vissen is natuurlijk niet veel, maar er waren er ook nog vijf die helemaal geen beet gehad hebben. Je moet wel erg enhousiast zijn als je vissen dan nog leuk vindt. Er zullen echter ook wel weer betere tijden komen. Zaterdagavond heb ik voer klaar gemaakt voor zondag in Zwolle. Als je bovenaan staat al is het dan ook voorlopig dan verwacht je er nog wel het een en ander van. Gelijk bij de start van de wedstrijd werd er vis gevangen en dat is toch een hoopvol teken. Helaas had ik vandaag niet zo goed geloot of ook mogelijk natuurlijk niet zo goed gevist. De vansten vielen al snel weg bij mij alles wat ik ving waren een hele zooi uiterst kleine baarsjes en daar red je het niet mee. Voor mij was het een teleurstellende wedstrijd naast de slechte vangst brak ook nog een hengeldeel doormidden en dan heb je natuurlijk behoorlijk de pest in.
Ik ving 1.229 gr. goed voor een 8e plaats en daar was ik eigenlijk niet voor gekomen. Nu wordt het een afschrijver. Volgende week is de herkansing de kop positie ben ik kwijt maar we gaan er nog een keer voor. Volgende week hoor je de afloop. Dinsdag hebben we een gesprek met de gemeente en het waterschap over de hengelsport mogelijk heden in Hardenberg of eigenlijk de onmogelijkheden. Alles groeit dicht en er kan nauwelijks ergens gevist worden. Ben benieuwd wat het oplevert. Na de middag ga ik met een medebestuurslid naar de receptie van ons Erelid Willem Profijt. Willem is dinsdag 70 jaar getrouwd en dat moet natuurlijk gevierd worden. 70 jaar getrouwd wat een eind en wat een herrinneringen zullen die hebben. Heel veel mensen worden niet eens 70 jaar laat staan dat ze 70 jaar getrouwd bent. Ik hoop dat hij nog lang zijn kunstje kan blijven doen. Tot volgende week.