belevenissen van mister dobber week 41

Het is zondagavond en het is weer tijd om mijn belevenissen van deze week met jullie te delen. Langzaam keert de rust weer terug en ik moet zeggen dat is wel prettig ook.. Alleen nog een paar wedstrijden van de senioren en dan zit het zomerseizoen er weer op. Dinsdag heb ik mijzelf verwend met een dagje vissen in De Krim want daar werd zaterdag de negende wedstrijd van de Dobber gehouden. Je kon er goed vis vangen al waren ze niet erg groot. Gelukkig vissen wij altijd op gewicht en aantal, op punten dus. Het beste is natuurlijk om veel kleine vis te vangen en een paar grote als bonus. Het resultaat was ongeveer 2,5 kg en 93 vissen. Als dat zaterdag ook zou lukken zoe dat prima zijn. Vaak is het tijdens een wedstrijd toch anders dan tijdens een training, maar goed je wilt er ook wel eens een dagje uit. O ja ik was het bijna vergeten vorige week zondag trapte een grote hond van een voorbijganger een topset van mij aan diggelen. Ik had de man nog zo gewaarschuwd dat hij de hond aangelijnd bij zich moest houden maar mooi niet dus. De schade vergoeden wilde hij ook niet, na een felle woorden wisseling ging hij er tussenuit. Ja daar sta je dan met weer een schadepost in je handen. Wat een waardeloze mentaliteit. Maar goed de hengel heb ik intussen zelf weer gerepareerd. Je kunt er prima mee verder vissen maar het staat wel en beetje slordig. Donderdagavond hadden we vergadering van de wedstrijdcommissie. De rolverdeling voor de laatste wedstrijden is weer geregeld. Verder heb ik deze week al weer een groot aantal wedstrijden geaccordeerd voor het volgende jaar. Dat is altijd een hele klus, Je kunt ze maar beter gelijk afwerken. Vrijdag heb ik een hele serie onderlijntjes geknoopt in allerlei soorten en maten. Vrijdagavond na de spinning heb ik alvast mijn voer voor zaterdag klaar gemaakt. Ik kocht eigenlijk altijd allemaal losse delen en ging die dan zelf mengen.Nu heb ik 30 kg in een keer gekocht van een bepaald merk. Ik zal de naam nog niet verklappen. Eerst maar eens kijken hoe dit bevalt.Nou ik kan u inmiddels vertellen dat het prima gaat Zaterdag in De Krim het vak gewonnen en vandaag in Zwolle derde niet verkeerd dacht ik zo. Dergelijke resultaten doen het zelfvertrouwen zeker toenemen. Voorlopig ziet het er goed uit en ga ik er dus mee verder. Persoonlijk hecht ik meer waarde aan de bereiding van je lokvoer als wat er precies allemaal in zit. Ieder zijn mening en als je goed voer hebt dan zou ik zeggen, houden zo. Voor mij is de start echter veelbelovend. Ik zal jullie op de hoogte houden. Toen ik vanmiddag terugkwam uit Zwolle ben ik even wezen kijken bij visvrienden uit het Duitse plaatsje Heek die een wedstrijd bij ons in de Vecht hadden. We hebben een vriendschapverdrag met elkaar gesloten.Dit voorjaar zijn we bij hun opbezoek geweest om een dagje te vissen en volgendjaar komen ze bij ons op bezoek. Er stond een koude oostenwind recht op kop en dat maakt dat de vangsten wat tegen vielen. Een deel van het parcours lag meer in de luwte en dat was duidelijk te zien aan de vangste die daar veel beter waren. Ze waren net gestopt en gingen aan de BBQ met een drankje. Het leven van een visser is nog niet zo slecht. En dan nog het voetballen. Nederland heeft gewonnen maar dan is dan ook alles mee gezegd. Er is nog een heel klein kansje voor plaatsing maar ik geloof er niet meer in.Het zou een wereldwonder zijn als ze het alsnog gaan redden. Als ik eerlijk moet wezen hebben ze het ook niet verdiend. Dus hebben we volgende zomer mooi tijd om te vissen. Hoera!