wekelijks praatje van mister dobber week 38

 

Het is zondagavond en ik ben het een beetje zat om voor de derde keer dit stukje te schrijven. Wat er aan de hand was weet ik niet maar als ik het stukje wilde plaatsen werd het er iedere keer weer afgegooid. Balen dus. Dit wordt vandaag de laatste keer.Maandag hebben we met een aantal vrijwilligers geholpen met een visserijkundig onderzoek in de wateren bij Hardenberg. Altijd leuk zo`n dag, je weet immers nooit wat er boven waterkomt. Naast veel witvis werden er enkele meter snoeken gevangen en een karper van naar schatting 10 kg. Wat een pracht beest. Het leek me mooi om hem eens aan de vaste stok te hebben kun je mooi de hengel en het elasstiek testen op zijn betrouwbaarheid.Woensdag ben ik met wat collega`s naar de vrijwilligersdag van Sportvisserij Oost Nederland in Almen geweest. Na de koffie en het krentebrood gingen we vissen in het Twenthekanaal bij Eefde. Wat een klotsbak is me dat. Er werd weing vis gevangen in hoofdzaak donderpadjes maar die heb ik dit jaar in Zwolle al meer dan genoeg gevangen.Ieder zijn smaak maar het is niet mijn favoriete water. De organisatie kan er natuurlijk niets aan doen want die was gewoon goed. Het eten en het drankje na afloop ook trouwens. Er werd weer heel wat afgepraat en het was dus best wel gezellig. Na het eten snel weer via Dedemsvaart voor het afzetten van een collega naar Hardenberg. Toen ik uit de ato stapte kreeg ik een gigantische bak water over me heen. Het leek of de hemelsluizen in een keer open gingen. Donderdag hebben we visles gegeven in Den Velde bij Gramsbergen en vrijdag in Balkbrug. Prachtig om al die glunderende gezichtjes te zien als er weer een vis werd gevangen. Daar doe je het tenslotte voor.. Vrijdagavond met nog een vrijwilliger hebben we het parcours uitgezet voor de prijzenwedstrijd van Sportvisserij Oost Nederland die we zaterdag hebben georganiseerd. Een parcours uitzetten voor 90 deelnemers is best nog een hele klus en dan te bedenken dat enkele vrijwilligers de dag er voor de stekken hebben gemaaid. We hebben ze nog die noeste werkers die bereid zijn om iets voor de vereniging op te knappen daar ben ik best dankbaar voor. Daarna heb ik mijn voer klaar gemaakt voor de andere dag. Zaterdag ben ik vroeg opgestaan om eerst nog even het parcours te bekijken of alles er nog stond. dat bleek het geval te zijn. Bij het clubhuis aangekomen bleek dat de eerste deelnemers er al waren. Ne de koffie en het uitreiken van de deelnemers kaarten volgde de uitleg over het parcours. Het is elke keer weer even hektisch vlak voor een wedstrijd. Je bent een beetje gespannen omdat je er verantwoordelijk vooer voelt.Hierna kon de hele meute op weg naar zijn visplek. Vissers zijn net een stel jonge honden als ze naar het water gaan, ik moet er wel een beetje om lachen blijkbaar zijn ze allemaal bang dat ze niet op tijd komen. Ik betrap mij er op dat ik er zelf ook vaak aan mee doe. Ja vissers zijn een raar volkje. Over de wedstrijd hoef ik weinig te zeggen. Het was weer eens zo`n baggerwedstrijd met super slechte vangsten, wat tegenwoordig meer regel dan uitzondering schijnt te zijn. Het was echt volle bak in het clubhuis de mensen achter de bar hadden het er maar druk mee. Na afloop van de prijsuitreiking kon de boel opgeruimd worden. Het was een super dag. Het blijft echter frustrerend als je er alles aangedaan hebt om een goede wedstrijd neer te zetten en daar ook in geslaagd bent, dat de vis het dan af laat weten. Ontzettend jammer. Dinsdag gaan we de laatste visles geven van dit jaar in Hardenberg. Lekker dicht bij huis. We hebben er dit jaar vijtien gedaan en het is mooi geweest. Zaterdag is de Vezeldagen viswedstrijd in De Krim. De wedstrijd zit al enkele weken bomvol dit is mede te danken aan het lage inschrijfgeld van vijf euro en de extra sponsoring van Vechtstede Notarissen. Zo kun je toch een volwaardige wedstrijd organiseren en het blijkt dat het gewaardeerd wordt. Tot volgende week.