wekelijks praatje mister Dobber week 36

Berend jan zit te typen achter de computer en kijkt met een scheef oog naar het voetbal op de TV. Voetbal kan mooi zijn maar ook heel hard. Het mooie zag ik dit weekend in Almelo. Vreugde en verdriet heel dicht bij elkaar. vroeger gingen we veel naar het voetbal kijken de ene week in Almelo en de andere week in Enschede. Ik zie net dat Heracles op de 2e plaats staat in de eredivisie. Wat een weelde vergeleken bij vorig seizoen, toen was het kommer en kwel. Ze zullen daar heus niet blijven staan, maar voor de club en de supporters is het natuurlijk prachtig. Nieuw stadion en een prachtige start kan niet mooier. En dan Twenthe, dieptriest voor de trots van Enschede wat een afgang. Als buitenstaander begrijp ik echt niet hoe het zo`n rommeltje kon worden. Nog steeds hebben ze vindt ik goede voetballers maar er zit weinig karakter en vechtlust in dat valt mij wel tegen. In Almelo hebben ze minder kwaliteit maar heel wat meer vechtlust. Je voelde het gisteren al aankomen dat het onhoudbaar voor Schreuder zou worden. Vandaag viel dan definitief het doek voor hem. Triest hij kan er ook weinig aan doen het is niet zijn schult, maar hij wordt er wel op afgerekend. Genoeg over het voetbal we gaan verder met vissen. Ik had het vorige week al over dat het een hele klus zou worden om een paar grote vissen te vangen. Dat is dan ook niet gelukt. Een vierde plaats was mijn deel dit keer. Ik ben helemaal de mist in gevist door Willem Zomers die wist liefst ruim 8 kg vis te vangen en ging dus met de winst strijken. Jammer maar er zijn ergere dingen. Ik heb niet eens slecht gevist alleen ontbraken de grote jongens.Volgende keer valt het kwartje misschien weer mijn kant op. Verder ben ik deze week thuis geweest
de boel opgeknapt voor de grote dag van morgen. Daar kom ik straks nog even op terug. Vrijdagavond de boel klaar gemaakt voor de koppelwedstrijd in het Coevorden/Vechtkanaal van afgelopen zaterdag. Prachtig weer zaterdag om te vissen. Wij zaten op nummer 21 in het B vak. Deze keer hoofdzakelijk gevist met de feeder en dat was geen goede keus bleek achteraf.Maar ja hier zeggen ze van achter kiek ie een koe in de konte.
We konden alleen vis vangen met de vaste stok en die had ik eerder in moeten zetten. We bleven steken 2.670 gr. en dat was niet genoeg voor een prijsje. Maar we hebben wel lekker gevist en dat is ook wat waard. In het B vak werd trouwens redelijk gevangen, het A vak was een stuk minder. Al met al een leuke wedstrijd met prima winnaars.Als je wint met 17 kg en 10 kg dan heb je toch een mooie dag gehad dacht ik zo. Ja en dan de dag van morgen. Morgen is mijn schoonmoeder jarig die wij al jaren verzorgen. Het is niet zomaar een verjaardag zij wordt namelijk 100 jaar. We gunnen het haar van harte. Zij is zo trots als een pauw een brief van het Koninklijk huis en een brief van de Commissaris van de Koning. Wie mag dat beleven? Een brief van de burgemeester die op bezoek komt. Zij is er een beetje nerveus van en dat kan ik mij wel voorstellen. Straks gaan we de boel even mooi versieren want dat heeft zij wel verdiend. Ik hoop dat het morgen allemaal goed gaat zo ja dan wordt het een unieke dag.Tot volgende week