wekelijks praatje mister Dobber week 33

Het is maandagmorgen en ik heb nu wel even tijd om een stukje voor mijn volgers te schrijven.Vorige week maandag heb ik de laatste wedstrijd gevist in Zwolle in het Zwarte Water. De beet kwam bij mij traag op gang, maar toen het eenmaal zo ver was ben ik ze ook noet meer kwijt geraakt. Ik had er maar druk mee, maar liever zo dan geen beet. Het leuke was dat het bijna allemaal mooie blankvoorns waren. Hoe later op de avond hoe beter het ging. Prachtige visserij en dat is natuurlijk dubbel en dwars genieten. Om half tien was de wedstrijd afgelopen en kon er gewogen worden.De weegschaal sloeg uit naar 2.780 gr later bleek dat ik hiermee tweede was geworden. Het doel waarvoor ik de verjaardag van mijn zus had laten schieten was bereikt ik moest namelijk nog een zeven wegwerken en dat lukt ruimschoots met een twee. Natuurlijk ga ik deze week nog wel even naar mijn zus om de schade in te halen. Woensdag was de 5e wedstrijd van de parkvissers in Hardenberg. Het zijn leuke wedstrijden met een visserij die prima bij mij past. Er werd gevist onder prima omstandigheden en niet minder belangrijk er werd lekker gevangen. Heel wonderlijk de negenmeter lijn bracht mij 1 aanbeet maar geen vis. Toch won ik het A vak met 2.110 gr alle vis werd gevangen op topset lengte. wonderlijk maar waar. Het B vak werd overigens gewonnen door Henk de Olde met 3.330 gr. Het leukste was dat bijna iedereen leuk wist te vangen dat ontbrak er de laatste tijd nog wel eens aan. Vrijdag ben ik even naar de huisarts geweest ik had allemaal rode vlekken en bulten op mijn benen en het jeukte als de ziekte. Daar bleek dat het een gevolg was van de vele insekten beten tijdens de wedstrijd in Westerhaar. Blijkbaar kon ik daar niet goed tegen, met een likje zalf is de boel nu weer aardig onder controle. Vrijdag was weer de herstart van de jeugdcompetitie na de vakantie.Het bleek voor de jeugdige vissers moeilijker om vis in het kanaal te vangen dan in de vijvers. Dat ervaring dan belangrijk is zag aan de visserij van Berjan Bruggink die net terug van het Jeugd WK in Servie de sterren van de hemel viste. Echt een klasse apart, super gedaan door dit grote talent. Ja en dan was zaterdag voor mij de grote dag met de keus uit een dubbelprogramma of vissen in Zwolle met na afloop een gezellig samenzijn met een hapje en drankje of de marathon van mijn eigen vereniging vissen in de Vecht in Rheeze. Normaal gaat mijn eigen vereniging voor maar deze keer moest ik vanwege de prijsuitreiking toch echt naar Zwolle. Bij Ommen begon letterlijk al het gedonder, dikke regen en onweersbuien noopten tot voorzichtig rijden richting Zwolle. Gelukkig was het in Zwolle ook al weer droog bij de loting. Er stond een gezellige koppelwedstrijd op het programma. Je werd door loting aan iemand anders gekoppeld. Voor mij bleek dat de oud voorzitter van Zwolle te zijn. We mochten plaats nemen op nummer twee. Ondanks driegende luchten bleef het tot vlak voor afloop droog. Er werd heel wat afgekletst natuurlijk. Er werd ook nog vis gevangen al waren het bijna allemaal donderpadjes, we hadden ruim 2,5 kg bij elkaar gescharreld. Na afloop was de prijsuitreiking in het clubhuis van De Hengelsport in Zwolle. Hier was het heerlijk smullen van alle lekkernij die ons voorgeschoteld werd. Natuurlijk ontbrak het drankje ook niet. Het bleek dat we vijfde waren geworden met de koppelwedstrijd. En mooi gecoat leefnet was mijn prijs. Hierna warden de prijzen van de competitie bekend gemaakt. Kampioen was met grote voorsprong Eef van der Gronde die een bijna vlekkeloze competitie viste.
Zoals ik zelf al had uitgerekend was ik zelf 2e op gepaste afstand van de kampioen ook met een behoorlijke voorsprong op nummer drie. Een fijne competitie zat er weer op met voor mij een prima resultaat. Ik kan tevrede terug kijken op dit seizoen.
Er werd nog even gezellig nagekletst met natuurlijk al het lekkers onder hand bereik. Tot de volgende week