wekelijks praatje mister Dobber week 29

Berend Jan zit dit keer binnen wat verslagen te maken van de vistocht van gisteren. Na de afstraffing die ik vorige week in de IJssel heb gehad hadden we nu een wedstrijd van Zwolle in het Zwarte Water. Toch maar weer de vaste stok klaar gemaakt, mijn oude liefde. Ik zou nog bezoek krijgen van een vis maat die wilde eens een kijkje komen nemen. Toen hij er was zaten de eerste donderpadjes al weer in het leefnet. Mijn maat kan veel beter vissen dan ik en hij heeft veel meer ervaring. Hij vist dan ook niet voor niks in het Maver/Zamataro team. Ondanks zijn tips en ongetwijfeld goede bedoelingen bleef ik echter donderpadjes vangen en zo af en toe een baarsje of een blankvoorn. Dan kun je twee dingen doen van alles en nog wat proberen en zo de wedstrijd definitief naar de knoppen helpen of gewoon op jou eigen manier door gaan. Omdat ik nog wel enkele goede resultaten kon gebruiken heb ik voor het laatste gekozen. Dan maar zoveel mogelijk donderpadjes vangen wie weet wat het oplevert. Ik was dan ook benieuwd wat ik bij elkaar gesprokkeld had. Bij de weging bleek dat 1.347 gr. te zijn. En dan maar afwachten wat er verder is gevangen. Na het optrekken van de kruitdampen bleek dat twee deelnemers meer hadden gevangen als ik. Een derde plaats was mijn deel en daar was ik best mee in mijn nopjes. Onder de wedstrijd de boel omgooien heeft mij nog nooit veel opgeleverd. Gisteren was de herkansing want de vistocht van ons, u raad het al ging naar het Zwarte Water in Zwolle. Toch voorzichtig wat gebruik gemaakt van de adviezen van mijn maatje om te kijken of ik wat meer blankvoorn dan donderpadjes kon vangen. Bij het uitpeilen was al duidelijk dat de donderpadjes zeker aanwezig waren. Na drie proef driftjes had ik ook al drie van die dingen gevangen en dat met een kale haak. Natuurlijk werden de visjes gelijk weer teruggezet, het moet wel eerlijk blijven natuurlijk.. Het is een prachtige dag geworden met schitterend weer en een mooi uitzicht zo af en toe op het water en de passerende bootjes, het was druk. Het doel om zoveel mogelijk vis te vangen leek ook te lukken, maar het waren ook nu bijna allemaal donderpadjes met zo af en toe en blankvoorn of een baarsje. Na afloop bleek bij de weging dat ik 1.900 gr. gevangen had. Hoeveel het er waren weet ik echt niet, het waren er zeker 150. Mijn vismaatje die ook meedeed had 4.120 gr en maar 1 donderpadje. Er valt dus nog wel het een en ander te leren. Uiteindelijk bleek die 1.900 gr goed voor de tweede plaats te zijn. Toch weer een goed resultaat. Morgenavond moeten we vissen in het Zwolle IJsselkanaal volgende week lees je of ik ze daar ook kan vangen. Woensdag vissen we weer een wedstrijd van de parkvissers, dat wordt wel weer leuk want vissen in de stadsvijvers lukt doorgaans beter dan op de grote wateren. Zaterdag a.s. is de Klepperstad wedstrijd in de Vecht daar verheug ik me nu al op. Al onze klachten na de vissterfte heeft toch nog iets opgeleverd. De gemeente is druk met het schoonmaken van de vijvers in Baalder. Als het kalf verdronken is dempt men de put. Verder nog wat werken in de tuin en andere klusjes och dan is de week zo weer voorbij. Tot kiek.