Berend Jan's praatje week 28

Berend Jan zit voor de computer om na te denken wat hij zal schrijven deze keer. Van de week druk geweest in de tuin, het ligt er weer netjes bij. Door de extreme hitte kun je wel blijven slepen met de sproeiers, maar je hebt er wel eer van moet ik zeggen. Deze week pech gehad met de auto, startmotor en contactslot naar de knoppen. Het wordt weer een flinke scheur in de broek, maar ja wat moet je. Lopen met al je visspullen is ook niet alles. Ik rij nu even in een witte leenauto, dus als je een witte Kangoo tegen komt kijk dan uit. Wel makkelijk zo`n ding je pleurt alles er in en rijden maar. Misschien schaf ik ooit wel iets dergelijks aan. Ik hoef geen mooie maar vooral een praktische auto en ik stel maar een voorwaarde hij moet lopen, want ik heb een bloedhekel aan drukken. Ik kreeg van de week een mailtje van Sportvisserij Oost Nederland dat voorzitter Jan Lukas Eggens was overladen. Omdat ik vrijdag andere verplichtingen had en niet naar de afscheidsdienst kon ben ik donderdagavond even wezen condoleren in Dalfsen. Ik ken Jan Eggens omdat ik uit Gramsbergen kom en daar was hij vroeger burgemeester. Een bevlogen bestuurder kan ik uit ervaring zeggen want ondanks dat hij allang niet meer in Gramsbergen woonde had hij toch iets met dit plaatsje. Hij was bijvoorbeeld de trekker van het nieuwe Multifunctionele centrum wat er gebouwt is. Hij vervulde veel functie`s met verve. Merkwaardig dat mensen die het altijd druk hebben ook nog van alles en nog wat doen voor de gemeenschap. Grote klasse. Een groot gemis voor zijn naasten, maar zeker ook voor de hengelsport. Het zal lasting worden om opnieuw een dergelijke voorzitter te vinden. Hij opende deuren die voor anderen gesloten bleven. Met het vissen ging het deze week een stuk minder goed ik heb maandagavond in Zwolle een draai om de oren gehad die ik nu nog voel. Wedstrijd in de IJssel bij Koelugt 32 gr. vis gevangen. Ja daar klapt je de bek van dicht. Vorige keer in de IJssel had ik geluk dat een winde van ruim 2 kg wist te vangen met de vaste stok vlak aan de kant. Dat geluk heb je niet iedere keer, maar we geven het nog niet op. Ik moet er maar eens een dagje aan wagen om wat te oefenen. Maar goed zo hebben anderen ook weer een kans moet je maar denken.Met het extreme weer van dit weekend zijn er veel wedstrijden afgelast. Het is ook nooit goed met die stomme vissers in de winter als je nauwelijks vissen kunt dan willen ze vissen en als het prima kan zitten ze weer te zeuren dat het zo warm is. het is nooit goed of het deugt niet.. Wij hebben wel gevist en wel in het Zwindersekanaal en het was prima te doen en nog vis gevangen ook. Lekker daggie
een onsje minder warm mag echter ook. Toen ik weer thuis kwam kreeg ik een melding dat er vissterfte was in een vijver in Hardenberg. Ja toen moest ik daar ook nog weer achteraan. Veel geregel maar ja het is voor het goede doel moet je maar denken. Het is overigens geen wonder als er geen zuurstof meer is voor de vissen dat krijg je als het water vol zit met waterplanten die gebruiken ook heel wat. Het onderhoud van de waterpartijen is vaak een sluitpost voor de diverse gemeenten. Mooie vijvers aanleggen is natuurlijk mooi maar men realiseert zich blijkbaar niet of althans onvoldoende dat dat ook veel onderhoud vraagt en daar is dan blijkbaar geen geld meer voor. We moeten nog maar eens flink aan de bel trekken bij de gemeente. Je legt toch immers ook geen prachtige tuin aan om hem vervolgens helemaal te verwaarlozen. Morgenavond ga ik weer vissen in Zwolle kijken of ik de nare smaak van vorige week kan wegspoelen. We hebben bij de Dobber nog twee leuke wedstrijden in de aanbieding 18 juli de Klepperstad wedstrijd in de Vecht en op zaterdag 26 September de Vezeldagen wedstrijd in De Krim. Als je zin hebt in een leuk potje vissen dan kun je dus in Hardenberg terecht. Opgeven kan bij mij Vol is Vol