Wekelijks praatje van Berend Jan Spijkers (mister DOBBER)

Hallo hier ben ik dan weer voor mijn wekelijkse belevenissen.

Drukke week gehad deze keer met al het werk in de tuin. Het ziet er nu al weer een stuk beter uit alleen nog het onkruid tussen de tegels weghalen. Mooi klusje voor de rugspuit het is misschien niet millieu vriendelijk maar wel erg gemakkelijk en soms kies ik voor het gemak. Vrijdagmorgen even wezen vissen met Eppe Lip in de nieuwe visvijver De Poele. Ik had er al veel over gehoord maar was er nog niet geweest. Ik ...moet zeggen dat het er hardstikke mooi uitziet. Waar we echter voor waren gekomen was karpers vangen met de vaste stok, en dat bleek nog een hele kunst te zijn. Voor mij was het de eerste keer dat ik dit gedaan heb. Ja ik heb ook een karpertje gevangen een z.g.n F1. Verder heel veel voorn die je boven in het water kon vangen. Een geslaagde morgen dus, maar of dat nou mijn ding wordt dat betwijfel ik. Het ziet er prachtig uit toch is er ook een minpuntje, de enorme rotherrie van de naastliggende snelweg. Misschien is het wennen maar ik vindt het erg storend, verder niets dan lof.

Zaterdagmorgen naar Coevorden geweest naar de vis workshop van TOP. Veel bekenden gezien en gesproken, toch viel me wel iets op dat is de leeftijd van de gemiddelde visser. We worden oud met elkaar en ik zie niet al te veel jonge aanwas. Niet in Hardenberg maar ook niet in Coevorden.Jammer voor de organisatoren die hun hele ziel en zaligheid er in stoppen, In Hardenberg is het niet anders. Toch wordt er wel degelijk veel gevist door de jeugd, maar vissen met een door mij zo geliefde vaste stok doen er niet zo heel veel. Men had er weer veel werk van gemaakt in Coevorden. het zag er prima uit daar lag het zeker niet aan. Na de middag een wedstrijdje gevist van Bergentheim in het vlakbij gelegen Zwinderse kanaal. Ik had er veel verwachtingen van , maar het viel mij niet mee. Laat ik maar eerlijk zijn ik ben er aan alle kanten afgevist. Verkeerde keuzes gemaakt waarschijnlijk, ja dat hoort er ook bij. Uiteindelijk een vijfde plaats in het vak niet goed en niet slecht, maar ik had er geen goed gevoel over.

Vandaag zondag de hele dag thuis gezeten verslagen maken en een agenda voor de vergadering van dinsdag a.s. en tot slot een stukje schrijven voor al die nieuwschierige mensen die het lezen. Tussendoor via de TV naar voetbal gekeken. Binnen zitten is niet zo mijn ding maar ja je moet toch ook wel eens thuis zijn. Buiten lekker weer schiet mij ineens te binnen mooi weer om te vissen. Ga het toch maar niet doen, morgenavond moet ik ook al weer vissen in Zwolle.

Morgen eerst nog even naar de dokter voor controle dit is een terugkerend ritueel na een hartaanval die ik jaren geleden gehad heb. Goed dat het gebeurd ik ben indertijd door het oog van de naald gegaan. Geen prettige ervaring kan ik je zeggen. Ik hoop nog een poos samen lekker van al hhet moois te genieten en me dienstbaar voor anderen op te stellen.

Tot de volgende week.