dobberpraat door mister Dobber

Beste volgers van mijn avonturen het is weer weekend en dus tijd om een verhaaltje in elkaar te knutselen over mijn belevenissen van dit weekend. Vrijdag stond er een visles voor mij op de kalender. Je kunt het geloven of niet maar dat is een van de leukste dingen die ik samen met een vriend uit Hardenberg mag doen voor Sportvisserij Nederland. Deze keer moest we naar De Akker in Gramsbergen voor het verzorgen van een visles. Deze school roept oude en dierbare herinneringen b...ij mij op omdat ik er zo`n 65 jaar geleden zelf ook mijn eerste lessen heb gevolgt. Natuurlijk is er weinig meer te zien van het oude gebouw waar ik de lessen kreeg. Ik kan mij nog goed voor de geest halen dat ,meester Gerbscheid er hoofd was. Mooie tijden waren dat, veel kattekwaad uitgehaald daar. Ik kom namelijk zelf ook uit de oude gemeente Gramsbergen en heb dus een groot gedeelte van mijn jeugd doorgebracht met activiteiten bij de plaatselijke voetbalclub. Helaas was mijn enkel al op mijn 27 ste naar de knoppen en kon ik het voetballen verder wel vergeten. Toch kijk ik elke week weer als eerste in de krant hoe mijn oude kluppie het weer gedaan heeft. Er zullen er vast meer zijn die dergelijke gevoelens kennen. Maar terug naar de visles. We troffen een hele leuke klas en ik verbaas me er soms over wat ze allemaal weten en dan bedoel ik natuurlijk van het vissen. Na de middag zijn we met de klas wezen vissen in de vijver bij het voormalige dorpshuis. Daar werd door de jeugd heerlijk gevangen, ja en dan is het leuk natuurlijk. Vrijdagavond de spullen klaargemaakt voor de Nationale Hengeldag van zaterdag. We zijn er de hele week druk meegeweest om alles rond te krijgen. Er was weer voor iedereen een prijs geregeld. het kost een paar cent maar je hebt er ook wat voor. Jammer dat het weer zaterdag niet erg meewerkte, veel wind en behoorlijk koud was het aan de Kruserbrinkvijver. Misschien was dat de oorzaak dat de vis het bijna overal liet afweten. Na afloop werden de prijzen uitgereikt in het clubhuis onder het genot van een hapje en drankje. Ik haal veel voldoening uit zo`n dag en het vele werk wat je er mee hebt ben ik dan ook zo weer vergeten. Vandaag zondag de hele dag thuis gezeten, ik ben er geen fan van, maar je moet soms wat. Veel en spannend voetbal gezien dat maakt dat de dag snel weer voorbij is. Morgen spullen klaar maken voor de vislessen van woensdag en vrijdag dan gaat de tijd snel voorbij. Morgenavond competitievissen in Zwolle in de IJssel bij Koelucht. Dat zal wel niet mijn avond worden denk ik zo, gewoon omdat ik te weinig ervaring heb op dergelijk water.
Hebben de jongens in Zwolle ook weer eens een kans. Wat een schroetert he.
Toch ben ik er ook wel weer erg nieuwschierig naar, het is weer een uitdaging en daar hou ik wel van. Je weet maar nooit hoe een koe een haas vangt Tot volgende week